Directeur Park Hilaria ereburger van Eindhoven

Directeur Park Hilaria ereburger van Eindhoven

Eindhoven heeft er twee ereburgers bij. Peter Kentie en Eric Boselie kregen donderdag tijdens hun afscheids-congres de belangrijkste eretitel van de stad. Ze waren jarenlang directeur van respectievelijk Eindhoven365 en Eindhoven247

Kentie was vooral verantwoordelijk voor de stadsmarketing en Boselie zette zich in om spraakmakende evenementen naar de stad te halen.

Kentie was sinds 2011 verbonden aan Eindhoven365. Hij kwam destijds over van PSV waar hij jarenlang marketing-manager was. Met 365 ontwikkelde Kentie onder andere een nieuw beeldmerk voor de stad, de kenmerkende vibes die vrij te gebruiken zijn voor iedereen en inmiddels overal in de stad opduiken. In 2018 won 365 onder leiding van Kentie de ‘Place Brand of the Year’, de oscar van de stadsmarketing.

Boselie begon bij de gemeente op de afdeling vergunningen en werd later centrummanager en uiteindelijk directeur van Eindhoven247. Hij was de man achter grote evenementen zoals Dynamo Open Air, Glow en Hilaria. Maar ook de Lichtesroute had zijn aandacht.

Kentie en Boselie zijn de 66e en 67e ereburger van Eindhoven. Donderdag 30 mei organiseerden Eindhoven247 en Eindho-ven365 het afscheidscongres “Plaats-Maken”, ter ere van het vertrek van beide heren.

< Terug